Rytter - kend din krop og pas godt på den!

KROPSBEVIDSTHED OG BEHANDLING

For at blive – og forblive – en dygtig rytter, må du kende din krop og passe godt på den gennem bevægelse (i og udenfor sadlen), sund kost og ernæring og behandlinger, så du er ligeså fit, som din hest. 

Det er også muligt at lave ’hands-on’ arbejde på rytteren til hest, og på den måde skabe mere afspænding og kropsbevidsthed. Sammen kan vi med fordel lave en kombinationsløsning med både behandling, træning og undervisning.

Jeg tilbyder forskellige muligheder til gavn for din rytterkrop:

Franklin Metoden for ryttere – øger dit kendskab til din krops bevægelser og tankernes betydning

Formålet med Franklin Method er at opnå en balance og funktion i kroppen, der føles ubesværet og hvor man ikke skal bruge unødige kræfter. Og derigennem opnå en hverdag med mere energi og færre smerter eller fysiske udfordringer.

Du kan få session med FME uden din hest eller på en ‘træhest’, da mange af øvelserne med fordel kan trænes på jorden. Redskaberne er bl.a. arbejdet med at øge din kropsbevidsthed ved at bruge Franklin Balls og træningselastikker eller at bruge visualiseringer til at ændre noget i din tanke eller i din krop. Målsætningsarbejde er også en del af sessionerne uden hest.

Kranio-sakral terapi og blid bindevævsmassage på briksen i mit behandlerrum

Du kan modtage afbalancerende behandlinger med kropsterapi. Nyd hvordan roen og afslapningen breder sig i din krop – for det er dig selv, der gør det egentlige arbejde…

Behandlingen er gavnlig, hvis du oplever skævheder i din krop, har problemer med spændinger og smerter – både på og uden hest. 

Din kropsbevidsthed vil gradvist øges via behandlingerne, da dit nervesystem bliver afspændt og deraf bedre til at regulere sig selv fremover. Behandlingen sammensættes, så den passer til dig og din krop med forståelse for kroppens sammenhænge.

Franklin bolde klar til tjeneste

Som rytter er du altid på et ustabilt underlag, din krop er i konstant bevægelse sammen med hesten – det stiller krav til din balance og fleksibilitet samt evne til at forblive afspændt i krop og sind.

Med en god forbindelse fra krop til hjerne (altså et nervesystem i topform) vil dine muskler kun arbejde, når det er nødvendigt og i den rette dosis. Din krop vil være mere afslappet, du får jordforbindelse og vil opleve en bedre bevægelse. Du bliver bedre til at mærke hestens krop og dens signaler fra sadlen. 

Der anvendes forskellige ’hands on’ teknikker, når du modtager en behandling på briksen. Med blide tryk og stræk påvirkes din krop og vi arbejder sammen hen imod en mere hensigtsmæssig kropsholdning, hvor skævheder rettes langsomt op. Jeg anvender primært teknikker fra kranio-sakral terapi, blid bindevævsmassage, healing og andre energi-teknikker. 

Franklin Metoden for Ryttere går fantastisk hånd i hånd med mine kropsbehandlinger – jo flere plan vi påvirker, jo bedre effekt får du.

FME værktøjskasse

Bruger du energi på at forbedre din egen (rytter-)krop, vil de ønskede resultater komme hurtigere til dig (note to self!!). Din balance og koordination forbedres og du kan nemmere indvirke som ønsket på hesten for fine hjælpere. Din fornemmelse for hestens mentale balance vil ligeledes øges, fordi du selv vil være mere tilstede i din krop og have en større indfølingsevne og jordforbindelse. Desuden vil du opleve et øget velvære efter behandlingerne. Du kan også selv gøre en masse for din krop gennem fx styrketræning, yoga o.lign., gerne kombineret med løb eller anden kredsløbstræning