Inspiration i din sommerferie sammen med din hest

SOMMERKURSUS - FRANKLIN METODEN FOR RYTTERE

Dagmar og Brodir
FME Sommerkursus

Kropsbevidsthed, koordination og et smidigt nervesystem! Hvem ønsker sig ikke det?

Når vi gerne vil være effektive ryttere, så er det en stor fordel at have rimeligt godt styr på sin krop og sine tanker.

I ugerne 27 og uge 30 tilbyder jeg en 4-dages træning for voksne ryttere med egen hest, hvor vi udelukkende skal arbejde med Franklin Method Equestrian redskaber og begreber i alle sessioner. Vi anvender billedsprog, arbejder med tankerne og bruger forskellige taktile input med Franklin bolde og elastikker samt forskellige rekvisitter til at stimulere din krop og dit nervesystem.

Når vi dykker ned i de forskellige emner både praktisk og teoretisk, lærer du hvordan din krop ser ud og hvordan den bevæger sig – også helt ude i hjørnerne, der godt kan føles lidt støvede… Prøv at presse dine tæer – en for en – ned i underlaget. Er det nemt eller kræver det lidt ekstra koordination? Vi lægger det ekstra lag på træningen, hvor vi igennem principperne fra Franklin Metoden for Ryttere lærer, hvad der sker specifikt i et bestemt led eller en perifer kropsdel. Alt sammen med det formål at gøre dig til en mere kropsbevidst og nærværende rytter, så du kan hjælpe din hest til at blive den bedste udgave af sig selv i – når din krop kan balancere og bevæge sig korrekt, så er det meget nemmere for hesten at gøre det samme <3 

Imellem de forskellige træninger er der god tid til netværk, til at slappe af og nyde din hest og omgivelserne – og ikke mindst tid til at se de andre deltageres sessioner og blive inspireret til din egen udvikling. 

Når vi arbejder intenst med krop og nervesystem, kan vi blive følelsesmæssigt berørte. Det er helt normalt og det er det vigtigt, at alle deltagere er med til at skabe en god stemning, så læringsrummet er trygt for alle. Derfor er der også kun plads til 6 deltagere i alt og ikke mulighed for deltagere uden hest eller tilskuere (du kan godt deltage uden hest og får da samme enesessioner som deltagere med hest og til samme pris).

Kurset er åbent for alle typer ekvipager og sessionerne tilpasses dine behov – fx ønsker du mere stabilitet i sadlen, du har nogle skævheder i kroppen, som du gerne vil arbejde med eller du oplever anspændthed og smerter, når du rider. Har du kommer med nogle fysiske skavanker (og hvem har nærmest ikke det med tiden :-P), kan vi tage højde for det i både enesessioner og på gruppen (men der er dit ansvar at mærke din egen grænse). En del af en session med hest kan foregå fra jorden med vejledning i relevante øvelser. I nogle sessioner anvender vi Franklin bolde, som jeg stiller til rådighed, hvis du ikke har. Alle deltagere modtager en Franklin bold efter eget valg, så du får startet på din helt egen boldsamling.

Du kan læse mere på www.franklinmethodequestrian.com. Teori/gruppelektioner starter altid med en kort opvarmning efterfulgt af et specifikt emne, som undervejs relateres til rytteren i sadlen.

Kr. 4.500,00 pr. deltager inkl. moms

I prisen er inkluderet følgende – se også eksempel på tidsplan nederst på siden

 • Alle teori/gruppelektioner og sessioner med og uden hest;
  mandag en dele session på 55 min, så vi kommer godt i gang
  tirsdag og onsdag en daglig enesession på 45 minutter
  og torsdag en 30 min enesession – samt to gruppesessioner dagligt uden hest. 
 • En valgfri Franklin bold samt en notesbog til alle dine guldkorn og diverse teorimateriale – det hele samlet i en smart opbevaringspose.
 • Aftensmad på ankomstdag, frokost resterende dage samt eftermiddagsnacks/frugt/kage samt kaffe/te til rådighed alle dage.
 • Boks til din hest med mulighed for luftefolde i turnus mellem deltagere (der er ingen mulighed for løsdrift/jordfold, og hvis man er enige, må nogle af hestene gerne gå ude om natten). Boksen er strøet med træpiller/hamp og skal afleveres rengjort, grovfoder skal udfodres i hønet, hø og krybbefoder skal selv medbringes.

Underviser under hele kurset er Betina Buus Rasmussen, Franklin Method Equestrian Trainer og BBH-Basisinstruktør. Kurset foregår på Haugevejens Hestecenter, Haugevej 13, 8620 Kjellerup.

Depositum/tilmeldingsgebyr kr. 500,00 ved tilmelding, for at sikre din plads. Resterende beløb forfalder til betaling 14 dage inden kursusstart. Tilmelding er bindende, bliver du forhindret er du velkommen til at overdrage din plads til en anden. Der er kun 6 pladser i alt.

 • Der kan tilkøbes overnatning for rytteren i deleværelser med adgang til lille køkken for kr. 450,- pr. pers. ekskl. morgenmad for alle dage samlet. Campering på stedet er ikke muligt.
 • Ridehjelm er påbudt under al ridning og du skal overholde stedets ordensregler (du er velkommen til at rekvirere disse inden tilmelding

HVAD SIGER TIDLIGERE DELTAGERE?

Mine oplevelser og tanker om Haugevejens sommerkursus 2022. Først vil jeg begynde med at sige, at hvis du overvejer om det er noget for dig, så hvis du kan sige ja til nogle af følgende tre ting så meld dig til.

 • Du elsker at lære og forbedre dig
 • Du kan god lide heste
 • Du kan godt lide at være sammen med andre, der også nørder lidt i heste

Kurset gav lidt en følelse af at være barn igen for mig, med muligheden for at have hesten lige ved siden af hele dagen, lære en masse nyt og ikke mindst møde nye bekendtskaber, What’s not to like? Vi var en blandet gruppe mennesker, med vidt forskellige baggrunde og ønske til kurset, vi endte alle med at kunne tage redskaber og værktøjer med derfra, som vi hver især selv kunne bruge i hverdagen med og uden hest. Jeg havde selv et ønske om at styrke min egen balance på hesten, så det var noget af det vi arbejde med i mine enelektionerne. Vi kom alle med ønsker til hvad vi gerne selv ville arbejde med, og så var det noget af det der blev taget med i lektionerne i praksis. Vi lavede ikke det samme, Betina justerede efter hvad vi hver især havde behov for. I gruppen af deltagere valgte vi at lave en lille gruppe på Facebook med videoer og billeder fra ugen, der var flere af os der kunne se en tydelig forskel fra de første lektioner til den sidste. Det var et fedt lille fællesskab vi havde, og der var mulighed for at dele og snakke om oplevelser, følelser, seriøse og useriøse ting, og man følte at intet var dumt eller ikke velkomment.

Så jeg deltager igen i år fordi det var en skøn oplevelse sidste år, og jeg håber at i år byder på lige så mange oplevelser og ny læring, som jeg kan tage med i min hverdag med min hest.

Varme anbefalinger Ellen og hesten Tove

 
Øjeblik fra sommerkurset 2022 med Ellen og hendes dejlige hest Tove

EKSEMPEL PÅ TIDSPLAN

Dagene vil overordnet se således ud med forbehold for ændringer

Mandag, fra kl. 13:00-20:00

 • Velkomst og introduktion til Franklin Method Equestrian, hvor vi gennemgår nogle generelle redskaber, laver forskellige øvelser for proprioception, koordination m.m.
 • 55 minutters delesession 2 og 2, hvor vi tager hul på FME-principperne i sadlen
 • Teori/gruppelektion: emne følg

Tirsdag, fra kl. 8:30-18:00

 • Teori/gruppelektion: emne følger
 • 55 minutters enesession med hest
 • Evaluering af dagens sessioner
 • Teori/gruppelektion: emne følger

Onsdag, fra kl. 8:30-18:00

 • Teori/gruppelektion: emne følger
 • 55 minutters enesession med hest
 • Evaluering af dagens sessioner
 • Teori/gruppelektion: emne følger

Torsdag, fra kl. 8:30-16:00

 • Teori/gruppelektion: emne følger
 • 30 minutters enesession med hest
 • Teori/gruppelektion: opsummering på emner og sammenbinding af alle dages træning
 • Evaluering og afrunding